TALOUDELLINEN TUKI PARTION HARRASTAMISEEN

Partio kuuluu kaikille. Tavoitteenamme on mahdollistaa partioharrastus jokaiselle lapselle ja nuorelle – taustasta tai perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Partioharrastukseen on mahdollista saada tukea seuraavin keinoin:

1.     Vapautus vuosittaisesta jäsenmaksusta. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksun kerää keskusjärjestö Suomen Partiolaiset ry, joten ajantasaisen tiedon ja ohjeet jäsenmaksuvapautukseen liittyen löydät Suomen Partiolaisten nettisivuilta: https://lounaissuomi.partio.fi/partiolaiselle/jasenmaksu/ Voit tarvittaessa kääntyä myös Tasalam Bojitte lippukunnanjohtajan puoleen, joka opastaa jäsenmaksuvapautuksen anomisessa.

2.     Lippukunnan maksama avustus leirimaksuihin. Tasalam Boja tukee tarvittaessa jäsentensä osallistumismaksuja partiotapahtumiin. Vapautusta tai osittaista vapautusta tapahtuman osallistumismaksusta anotaan sähköpostitse tai puhelimitse suoraan lippukunnanjohtajalta, joka käsittelee asian luottamuksellisesti ja ilman muita osapuolia. Halutessasi voit olla ensin yhteydessä myös omaan ryhmänjohtajaasi.

3.    Suurleirien stipendit. Lounais-Suomen partiopiirin tai keskusjärjestön järjestämillä suurleireillä (esimerkiksi Tammileiri, piirileirit, Finnjamboreet…) saattaa olla mahdollista ilmoittautumisen yhteydessä anoa osittaista tai kokonaista leirimaksuvapautusta. Tällaisesta mahdollisuudesta viestitään aina erikseen tapahtumakohtaisesti.

4. Lainavarusteet. Lippukunnallamme on ns. lainarinkka, joka sisältää varsinaisen rinkan lisäksi kaikki retkellä tarvittavat perusvälineet: makuupussin, makuualustan, taskulampun, puukon ja muoviset ruokailuvälineet. Rinkkaa lainataan joko kokonaisena pakettina tai yksittäisinä varusteina sitä tarvitseville Tasalam Bojitte jäsenille. Tiedustele mahdollisuutta lainavarusteisiin omalta ryhmänjohtajaltasi.